Sunday, 15 December 2013

Sahabat

haiii :) harini nak cerita about my friend. ok tasha ade ramai kawan tapi yang rapat hanya 8 orang. tasha sekolah di SMK Jenjarom kuala langat. tak semua kawan yang tasha rapat tu sama kelas tapi bila rehat kitorang still lah dduk sama sama and kalau kt skola ade program pape kitorang still bersama cuma kalau waktu belajar je ikut kelas masing masing lah kan. tapi kelas still sebaris bila cikgu lambt or tak masuk kitorang pon lepak lah kelas yg tengah2 senang. tasha dah kawan dgan diorang selama nak dekat 6 tahun. tasha harap sangat persahabatan kitorang kekal sampai bila2 walaupun dah sambung belajar nanti sure lah terpisah mintak2 lah tak lost contact sudah. bila tasha dengan diorang segala masalah yang tasha sedang lalui blh lupa. dlm 8 org tu 4 orang kaki shopping termasuk tasha. bila ade duit best lah shopping kalau tak de duit buat sakit hati je. hahaha tahan nafsu je lahh. awal tahun 2013 kitorang saje lah tukar kelab dari gamelan ke usahawan muda kitorang ingat usahawan muda tak lah active sbb tgok kiosk tak pernah bukak pon lepastu mcm tak de pape anugerah utk kakak form 5. so kitorang pon masuk lah sekali rasa menyesal masuk ya allah busy sangat setiap petang kitorang menjual, pergi kursus lahh memang bnyak sangat tetingal pelajaran tapi bagus jgak dapat pegalaman menjadi usahawan. lebih hasil jualan tu kitorang pon pergi lah bercuti ke padang,indonesia. 5 orang je yang lepas termasuk tasha. kt sane best lah jgak barang dia murah, tmpat dia sejuk nyaman, kalau suka kain sulam2 eloklah pergi sane. tapi rasanya pergi mane2 pon kt indonesia memang bnyak kain sulam2 ni murah plak.kitorang kt sane 5 hari pergi dengan guru bimbingan usahawan muda lah sbb dia yang bagi cadangan. baru beberapa hari kt sane masing2 dah ckap indon hahaha dengan cikgu2 sekali. dah sampi malaysia pon masih tersasul. hmmm :) memory paling indah bersama sahabat pada 2013 ni :D, happy sangat hari2 dpt bergosip dengan diorang satu bilik plk lima lima haha. padahal tak boleh satu bilik lebih 3 orang tapi kitorang pujuk abang hotel tu haha . nasib baik abangnye kasi hihi :D memahami pon. ok sampai sini jelah cerita tasha. post akan datang tasha akan sambung cerita ni dengan gambar ok !? hihi. ok terima ksaih baca post tasha dan assalammualaikum :)

Instagram : ntsh.rmln
Twitter: Nurul__Natasha

No comments:

Post a Comment